Høydepunkter

Høydepunkter fra Ideathon 2020

 

Ideathon er en innovasjonskonkurranse der studenter skaper nye innovative løsninger for studenter. Under Ideathon 2020 var målet å skape idéer og konsepter til Norges beste student-app.

Om Ideathon

Konseptet «SSN Ideathon» handler om å skape nye, innovative løsninger som forbedrer studenthverdagen, gjennom innovasjonskonkurranser og idégenerering.

Under Ideathon 2020 hadde studentene 30 intensive timer på seg til å komme opp med løsningen på Norges beste studentapplikasjon. Arrangementet bestod av workshops, idé- og konseptutvikling, foredrag, underholdning og avslutningsvis en pitche-konkurranse.

Det ble kåret tre vinnerlag og førsteplassen gikk til laget «Passord123» med ideen «SSN student». Denne gikk ut på å dele opp SSN, USN og tredjepartsleverandørers studenttjenester i «mikrotjenester» i én app. Vinnerlaget gikk hjem med 100 000 kr og muligheten til å, sammen med SSN, Rada Labs og Prosesspilotene, være med videre i utviklingen av Norges beste student-app.

«Ideathon var en morsom og lærerik opplevelse. Man trenger ikke å være ingeniør eller programmerer for å delta, alle har noe å bidra med i en gruppe! Det at vi etter kun 1-2 dagers intensivt arbeid kunne levere ferdig konsept for appen, det var høydepunktet for meg!»
Omar Mohammad

Student - Elektroingeniør 1. året, USN

«Det jeg likte best ved Ideathon var det personlige utbyttet jeg fikk i løpet av helgen. Ideathon hadde et program som balanserte godt mellom idéutvikling, korte foredrag og sosiale hendelser.«

Ine Malen Stock

Student - Økonomi og ledelse 2. året, USN

«Ideathon var et lærerikt og spennende arrangement. Jeg hadde ikke så mye bakgrunn i teknologi, men lærte mye og sitter igjen med gode erfaringer og minner. Kommer til å melde meg på neste gang også!»

Kristian Sandviken

Student - Barnehagelærer 2. året , USN

«Dette var mitt første hack-/ideathon. Det var en fantastisk bekreftelse da noen andre stilte seg bak idéen min. Å få 2. plass med bestevenninnen min gav meg minner for livet. Jeg gleder meg til fortsettelsen.»

Oda Marchand

Student - Master i Statsvitenskap og bachelor i russisk, UIO

Se pitchingen

Se premieutdelingen

Meld din interesse for neste
Ideathon-arrangement

 

Sponsorer og partnere